Delajmo manj! Em … kako?

Tokrat se bomo malo odmaknili od tehnologije, čeprav je tudi tale zapis zelo povezan s tehnologijo, pa čeprav posredno. Zakaj takšna tematika? Zato ker je poletje in upam, da ste si vsi uspeli vzeti nekaj časa za sebe in se spočiti od vsakodnevne “gužve”, tale zapis pa še dodatno piha na dušo tistim, ki radi počivate. :) Poletna tematika torej, malo za hec, malo pa zares.

Bojda je pred časom eden od ustanoviteljev Google-a izjavil, da bi morali v prihodnosti delati manj, ne več. Posamezni zaposleni celo za polovico manj – tako da bi primerljivo količino dela opravila 2 zaposlena. Zakaj? Zato, ker bi delo bilo opravljeno kvalitetneje in tudi vsak bi v svojem krajšem delovnem času delal efektivneje in torej naredil več. 2 zaposlena bi torej v 2×4 urah naredila več kot en zaposleni v 8 urah. Dokaj logično. Seveda je tukaj vse lepo in prav, če na posameznega zaposlenega ustvarjamo toliko, kot ustvarja Google, ter si zaposleni lahko omogočijo solidno življenje že s polovico plače. Realnost običajnega podjetja in plač ob razmerah v Sloveniji je žal vse prej kot takšna, ampak tukaj je problem malo bolj sistemski.

Da preidemo k tehnologiji; pomislite, na kak način ste delali pred 10 leti. Tale zapis bloga nastaja pod dišečimi borovci na prenosnem računalniku. Ne, ne počutim se kot da delam ravnokar. Dejstvo je, da je tehnologija spremenila način kako delamo in tudi koliko naredimo, obenem pa zelo dvignila tempo, s katerim moramo razmišljati. Vsak hip lahko zazvoni telefon, bodisi nas kliče nekdo od blizu ali od daleč preko internetne telefonije, koledar med delovnimi dnevi je ponavadi “zabasan” z raznimi nalogami, komunikacija preko male množice storitev, ki jih včasih nismo poznali, pa stalnica. Posamezno dejanje nam z integriranimi orodji vzame veliko manj časa, vendar ga moramo ravnotako premisliti, ker nenazadnje je v tem naša dodana vrednost. Delovni tempo je torej, če želimo biti konkurenčni, veliko višji. V istem času naredimo več. In včasih delamo tudi, ko nimamo občutka, da pravzaprav delamo. Ampak ali je mogoče v takšnem tempu kvalitetno delati 8 ur na dan, kot smo to počeli pred leti?

Prav zaradi tega se predvsem tam, kjer je tempo dela napet, same naloge pa manj usmerjene na produktivnost in bolj v kreativnost, govori o tovrstnih idejah – o krajših delovnih tednih, ali o posebej dnevih, ki so namenjeni kreativnemu delu in podobno. Tovrstne stvari so – tam, kjer je trg dela dobro razvit – poleg plače tudi pomemben faktor za pridobivanje sposobnih kadrov.

Toliko za poletje. Izkoristimo torej tehnologijo, da naredimo več istem času. In ne, ne želim povedati, da imejmo 3- ali 4-dnevne delovnike. Čeprav bi bilo fino. :)